El Gouna

El Gouna üdülőváros építését 2000 körül kezdték el a Vörös-tenger partján, sivatag közepén. Mesevilágot hoztak létre, a történetbe beleszőve a tájat, a keleti kényelmet és nyugati luxust.


El Gouna

El Gouna úti célok:



El Gouna

El Gounát 2000-ben kezdték építeni olasz építészek elképzelése alapján Hurghadától 30 kilométerre.
A káprázatos szépségű Vörös-tenger partján, a sivatag közepén mesevilágot hoztak létre hatalmas luxusszállodákkal, parkokkal, golfpályákkal, tengeröblökkel, lagúnákkal és a felettük átívelő hidakkal. A város nevét is a lagúnákról kapta, az olasz lagúna szó elejéről a névelőt lefordították arabra, így lett a Lagouna-ból El Gouna.

A Vörös-tenger legújabb és legkülönlegesebb üdülő-települése, hamisítatlan arab építészet keverve egy kis Velencével, Távol-kelettel, európai grandiozitással és finom tervezéssel.  Csodaszép és izgalmas város a csodálatos környezetben. Az eső lényegében soha nem esik, a sivatag felől fújó folyamatos, száraz szél egész évben kellemes éghajlatot biztosít: nyáron a hőségben a száraz levegő nem megterhelő, télen pedig soha nem esik a hőmérséklet 25 fok alá.

El Gounánál egész évben lehet fürdeni a lassan mélyülő, finomhomokos tengerben, azonban a modern kor szavának engedelmeskedve szinte minden szállodában van több fűtött medence.

El Gouna  a tökéletes kikapcsolódás utolérhetetlen helyszíne elérhető áron, itthonról három órányi repülőútra.



Forrás: El Gouna ismertető - Start Utazás


Keresés
8 504 utazás 330 131 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak