Francia Riviera

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 111794
Indulás dátuma:2024.07.14. (V)
Időtartam:8 nap/7 éj
Ár:  299 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  308 897 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás és üdülés

Ország: Franciaország
Város: Cannes

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest – Ligúr tengerpart
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel az olasz riviérán található szállásunkra. Érkezés a szállodába az esti órákban.

2. nap: San Remo – Eze Village – Cap Ferrat
Reggeli után a Ligur-tengerpart egyik legszebb kisvárosában teszünk egy sétát. San Remo városát a Virágok városának is nevezik, az egykori kis halászfalu ma a ligur part egyik legelegánsabb üdülővárosa. A dalfesztiválról is világhírű város a Capo Nero és a Capo Verde közötti széles öböl partján terül el. Hangulatos óvárosát "La Pigna" sikátorok, apró kis terek teszik jellegzetessé. Érinteni fogjuk a XX. század elejének két impozáns örökségét is: a teleket itt töltő, hajdani orosz arisztokrácia igényéből megszületett ortodox templomot és a szórakozni vágyó elit olasz szecesszióba öntött kaszinóját. Folytatjuk utunkat a Francia Riviérára. Látogatás a Côte d’Azur egyik legbájosabb kisvárosában Eze Village-ban, ahol egy parfümgyárat is felkeresünk. A sziklatetőre épült, javarészt XIV. századi erődítmény-faluban több mint 400 m magasból tárul elénk a tenger panorámája.
Délután a francia riviéra egy rejtett kis gyöngyszemét fedezhetjük fel. St Jean-Cap-Ferrat. Földközi-tengerbe nyúló gyönyörű fekvésű félszigete Nizzától kilenc kilométerre fekszik. Megtekintjük a látványos Ephrussi Villát a hozzá tartozó hét pompás kerttel melyeket szökőkutak, kis tavak, ritka növények és szobrok díszítenek. Művészetrajongó tulajdonosa oly szeszélyes volt, hogy nem kevesebb, mint tizenöt építész adta egymásnak a kilincset a hét évig tartó megvalósítás folyamán, míg végül sikerült az itáliai reneszánsz palotát az ide szállított 5000 műremekhez igazítani. Utazás Cannes városának közelében található szállásra.

3. nap: Antibes – Nizza
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulás: Mai programunkat Antibes-ban kezdjük: „Tout ici rayonne, tout fleurit, tout chante” - „Itt minden ragyog, minden virít és minden hang édes zene a fülnek” így írt a francia riviérán fekvő gyönyörű városról Victor Hugo, vagy, ahogy Picasso nevezte: „Joie de Vivre”, az életörömök városa. Egykor Grimaldi birtok, a fallal körülvett tengerparti város hajdanában a francia királyság és Savoie határán helyezkedett el, ebből kifolyólag rendkívül fontos stratégiai szerepe volt egészen a XIX. század közepéig, amikor a francia császársághoz csatolták a nizzai régiót. Hangulatos, mediterrán óvárosa, festői sikátorai, leghíresebb provence-i piaca és természetesen a cannes-i val vetekedő luxus yachtkikötője teszik ma kihagyhatatlan látnivalóvá.
Programunkat Nizza városában folytatjuk. Nizzát nevezhetnénk a Côte d’Azur Párizsának, hiszen a város mai arculata követte a párizsi építészeti és városrendezési reformot. A mondén Promenade des Anglais és az orosz negyed a XIX. század angol királyi és az orosz cári családok, valamint a kiséretükhöz tartozó arisztokrácia hely iránti rajongásáról tanúskodik. A központtól kissé északra található római városrész (Cemenelum) arénája, fürdői és sok más régészeti emlékei négyszáz év prosperitásának emlékeit hagyták örökül. A nagy hódítók melletti kis temetőben nyugszik Henri Matisse, a fauvizmus úttörője, Nizza szerelmese. A tengerpart mellett, a várdomb ölelésében megbúvó óvárosban elvegyülünk az olaszos hangulatú sikátorok, provence-i illatokban fürdő, nyüzsgő terek rengetegében. A bátrabbakkal felmegyünk a várdombra. Valamikor ez volt a görög kereskedelmi állomás, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk a kikötőre és egész Nizzára. A délután fennmaradó részében szabadidő keretében akár megmártózhatunk a kristálytiszta tengerben is. (Ár: 25 EUR/fő)

4. nap: Cannes – St-Tropez
Délelőtt ismerkedés a Côte d’Azur világhírű üdülővárosával, Cannes-nal. Sétálunk a világhíres Croisette körúton, ahol megtekintjük a Fesztivál- és Kongresszusi Palotát. Itt mérkőznek meg a filmvilág szereplői a fődíjat jelentő Arany Pálmáért. Ezután némi emelkedővel felmegyünk a Suquet dombra. Ez a magaslat és az alatta elhelyezkedő terület tekinthető a város bölcsőjének. A középkorban szerzetesek védték a helyi halászokat, majd a Templomosok felügyelték a vidéket. A dombon található őrtorony, vár és katedrális ezen korok emlékei. Ragyogó kilátás nyílik a kikötőre, ahol a minden év őszén megrendezésre kerülő nemzetközi hajókiállításon találkozni lehet a legújabb luxusmodellekkel. Városnézésünk után egy festői hajókirándulásra indulunk Saint-Tropez-ba (Hajójegy 75 EUR/fő). A francia riviéra gyönyörűen tagolt, vörös színben pompázó vadpartja mentén haladunk. Innen a név is: ”Arany párkányút”. Utunk folyamán egyre szebben bontakoznak ki az Esterel és Maures hegységek hat-hétszáz méteres vonulatai. St-Tropez-t B.B, azaz Brigitte Bardot és Louis de Funès hozta divatba még az 1960-as, 70-es években. Ki ne emlékezne Lütyő felügyelőre, Pacukára és Fityeszre? A XV. századi piciny, autonóm genovai köztársaság, azóta a nemzetközi sztárvilág kedvenc szórakozóhelyévé vált. Átsétálunk az hatalmas platánok határolta Place des Lices-en, amely hol a híres golyójátéknak, a pétanque-nak, hol a heti nagy piacnak ad helyet. A XVI. századi citadella tövéből remek fotókat készíthetünk a Saint-Tropez-i öbölre, majd szabadidő keretében szelfizhetünk a régi kikötőben állomásozó hajó csodákkal. Innen már csak egy pár percnyi hajóútra található Port Grimaud (Hajójegy 15 EUR/fő). 75 hektáron nyolc kilométernyi csatorna és egy tucat sziget alkotja ezt, a mocsaras vidéken megálmodott festői kikötőt, ahol a legtöbb háznak saját szárazföldi és vízi bejárata is van. Nem véletlenül nevezik a provence-i Velencének. Templomát Vasarely mester üvegablakai díszítik Visszahajózás Saint-Tropez-ba, majd Cannes-ba a késő délutáni órákban.

5. nap: Vallauris – Saint-Paul – Gourdon – Grasse
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Vallauris-ba. Ez a kis település a kerámia hazája, ahol nem csak válogatni lehet a gyönyörű képzőművészeti alkotások között, de a készítő műhelyekbe is betekintést nyerhetünk. Agyagban gazdag földjeit már a rómaiak is hatékonyan kiaknázták amfórák készítéséhez. 1959-ben a vallauris-i vár kápolnájában talált otthonra Picasso: A Háború és A Béke című monumentális alkotása. Saint-Paul a francia riviéra egyik leghíresebb művész faluja, szinte érintetlen XVI. sz.-i falai mögött húzódik meg. Középkori hangulattal, gyönyörű galériákkal várja az idelátogatókat, mint hajdanánt Picasso-t, Matisse-t, Mirót, Modiglianit, Braque-ot, Fernand Léger-t. Yves Montand, Saint-Paul rendszeres nyári látogatója, itt ismeri meg élete nagy szerelmét, Simone Signoret-t. Törzshelyük a La Colombe d’Or semmit sem változott, mint ha ma is csak rájuk várna. Marc Chagall húsz esztendőt a városkában, sírja is itt található.További utunk a Farkas szoroson át Gourdon-ba vezet. Ez az alig négyszáz lelket számláló mini település Franciaország legszebb falvai közé tartozik. XII. sz.-i eredetű várának teraszát André Le Nôtre, XIV. Lajos kertművésze tervezte. Rövid séta és fotószünet közel 800 méteres magasságból, ahonnan tiszta időben még Cannes-on túl is ellátni. Hazafelé rövid séta Grasse esszenciák illatfelhőjében úszó zegzugos sikátoraiban. Ez a város tekinthető a francia illatgyártás őshazájának, ma is a parfümgyártás fellegvára. Vörös és okker színekben pompázó házai erőteljes nizzai, azaz piemonti hatásról tannúskodnak. (Ár: 30 EUR/fő)

6. nap: Thoronet – Verdon szurdok
Szabadidő, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás. Délelőtt a Thoronet-i apátságot tekintjük meg. Egy, a világtól elzárt csendes völgyben épült meg a kifinomult, ugyanakkor szigorú és letisztult formákat felsorakoztató, legrégebbi provanszál ciszterci apátság, a románkori Provence egyik legharmonikusabb alkotása. Az apátság a geometria, az aritmetika és az akusztika szintézise. Templomának visszhangja rezgésbe hozza az éneklőt, s így válnak eggyé egy csodálatos mennyei hangszerré. A hajdani építők az aranymetszés szabályait alkalmazták a méretek kialakításánál.
Utunkat sokszáz éves települések és levendula ültetvények mentén Provence leglátványosabb természeti képződményéhez, a Jura időszakban kialakult európai Grand Canyon-hoz, azaz, a Verdon szoroshoz folytatjuk. A folyó ezen szakasza 25 km hosszú és 700 m magas szikla falak szegélyezik. Elsőként 1905-ben, korabeli kenukkal egy szűk körű tudós-vállalkozó csapatnak sikerült teljes hosszában felfedeznie, nem kevesebb, mint három és fél nap alatt. Megállunk a mély zöld színben pompázó Sainte-Croix-tó partján, ami ebben az időszakban a kajakosok, kenusok, vízibiciklisek és fürdőzők paradicsomává válik. Fotószünettel megtűzdelve alagutakon és viaduktokon keresztül haladunk a lélegzetelállító Verdon szoros tetején. Visszaérkezés a szállásra a kora esti órákban. (Ár: 30 EUR/fő)

7. nap: Monaco – Monte-Carlo – Genova
Gyalogos és autóbuszos városnézés Monaco-ban. Az Oceanográfiai Múzeumot I. Albert herceg, jómaga is felfedező és kutató, alapította 1910-ben. A magasztos épület majd száz méterrel a tenger fölé emelkedik. Akváriumaiba, amelyekben több mint 6000 egyedet tekinthetünk meg a földközi- és trópusi tengerek élővilágából, a vizet közvetlenül a tengerből nyerik. A korallzátonyokat bemutató és cápákat felvonultató akváriumot 2000-ben II. Albert, Monaco hercege nyitotta meg a nagy közönség előtt. A katedrálisban többek között megtekintjük III. Rainier és feleségének, Alfred Hitchcock felfedezettjének, a philadelpiai származású Grace Kellynek sírját. A Hercegi Palota hat évszázadon keresztül kapta meg mai formáját. Egyik részében a hercegi család lakik, másik része múzeum, melynek több termét ma is reprezentációs alkalmakkor használják. Monaco-ból, érintve a Forma 1-es pálya egyik szakaszát a luxus kikötő mellet elhaladva, Monte-Carloba érkezünk. A párizsi opera építésze, Charles Garnier és a pécsi születésű Vásárhelyi Győző, azaz, Victor Vasarely nevével fémjelzett Casino-ban próbára tehetjük a szerencsénket. Acqui Terme / Alice bel Colle szállásunkra a kora esti órákban érkezünk.

8. nap: Milánó – Budapest
Hazaútban rövid kitérőt teszünk Milánóban. Sétánk alkalmával érintjük a Viscontikat váltó híres Sforza dinasztia várát, a dómot, a Viktor Emánuel galériát és az operaházat, a Scalat. Milánót elhagyva hazautazás rendszeres pihenőkkel. Érkezés Budapestre éjfél körül.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:SzlovéniaOlaszországFranciaország

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 5.840-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 7.600-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 9.600-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Kötelezően fizetendő audio-guide: 4.400,- Ft

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik - videó vagy DVD, büfé.

Tájékoztató a helyszínen felmerülő belépőkről:
Ephrussi villa 16 EUR
Picasso Múzeum 6 EUR
Thoronet apátság 6,5 EUR (min. 20 fő)
Monaco Hercegi palota 10 EUR
Oceánográfiai Múzeum 18 EUR
Monaco, kötelező regisztrációs adó és behajtási díj 10 EUR
Idegenforgalmi adó - Acqui Terme: 1,5 EUR/fő/éj

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:00
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 05:50
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:10
Balatonlelle-Marche: 07:15
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:05



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 740 utazás 358 456 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak