EGYIPTOMI KÖRÚT: Kairó és Nílusi hajóút, 5* szálloda, 5 * hajó, 8 nap/7éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 169149
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Egyiptom
Város: Kairói, Asszuán, Edfu, Luxor

Szállás / program részletes leírása



Leírás
Ez a jól szervezett program kedvére való lesz! A körutazásunk során bemutatunk mindent, amit Egyiptomról, annak történelméről, műemlékeiről tudni kell. Elsősorban az ókori civilizációra épül a program, annak kérdőjeleire, titkaira, de utazásunk során megismerhetik a mai egyiptomiakat, életüket, szokásaikat, vallásukat és problémáikat. A hajóút során több műemléket nézünk meg, de mellette lehetőség lesz a hajó fedélzetén napozni, pihenni vagy akár csobbanni egyet a hajó úszómedencéjében. HA A 8 NAP KEVÉS, VAN LEHETŐSÉG +4 NAP HOSSZABBÍTÁSRA HURGHADA-I TENGERPARTI PIHENÉSSEL! Kérjen egyéni ajánlatot!AZ ÚT ELINDUL, AKÁR MÁR 2 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN IS! (kisebb felár ellenében) A kalkulációban megadott árak min. 4 fő jelentkezése esetén érvényesek!

Távolságok
Kairói szállodánk Gízában található, közel a Gízai piramisokhoz. Kb. 1 óra autóútra a központtól és a repülőtértől is a várható forgalmat is beleértve. A luxori szállodáról: Luxor központja gyalogosan 25 perc alatt elérhető, műemlékeihez pedig kisbuszainkkal juthatnak el.

Szállás
Jó minőségű szállások, tágas szobák. A szobák fürdőszobásak. Tv, minibár és széf minden szobában található. Szobákhoz erkély is tartozik műanyag székekkel és asztallal. A hajó szálló szobái kisebbek a szálloda szobáihoz képest ,de hasonló felszerelésűek

Felszereltség
Az egyiptomiak nagyon szeretik a parkokat,ezért az 5* nagyobb szállodák parkosak, úszómedencével Gízában és Luxorban is. A hajó szállón a fedélzet, a bár, az éttermek nyújtanak kellemes kikapcsolódást utasainknak.

További részletek
Utazásukhoz legalább a visszaérkezés dátumától számítva 6 hónapig érvényes útlevél szükséges + 2 üres vízumlap az útlevélben.Az árak min. 4 fő-től érvényesek és max. 310Ft/$ árfolyamig garantált. Magyar nyelvű idegenvezetés 8 fő alatt kisebb felárral jár vagy választhat angol illetve német nyelv között.

Ellátás
Program szerint. Szállodákban félpanzió, a hajón teljes ellátás. Ital fogyasztás külön fizetendő.

Közlekedés
Repülővel: Budapest- Kairó Kairó-Asszuán Luxor Kairó Kairó-Budapest Hajóval Helyileg légkondicionált autóbusszal és az Egyptair belföldi járataival.

Kedvezmények
Már 2-3 fő jelentkezése esetén kérje speciális árajánlatunkat!Gyermekkedvezmény: 11,99 év alatt, pótágyon: -30%

1. nap
Kairói reptérre érkezés után, vízum ügyintézés (helyszínen fizetendő, kb. 28 $/fő), majd külön transzferbusz a szállodába, welcome ital, vacsora és szállás.

2. nap
Reggeli után a Piramisok kerülete: Kheopsz, Kefrén és Mükerinosz fáraók piramisait tekintik meg. (Különdíj ellenében korlátozott számban a nagy Piramis belsejébe is bemehetnek) Ezután Völgytemplom következik a világhírű Szfinx-szel. Délután a Történelmi és Régészeti Múzeumba látogatnak. Közben felkeresnek egy papirusz és egy parfüm műhelyet, ahol megismerhetik az ókori papiruszok és a parfümkészítés történetét. A napot Khan El Kalili bazárral zárják. Vacsora és szállás.

3. nap
Reggeli után szabad program vagy 4 fakultatív program lehetőség közül választhatnak:3/1 Alexandria: Egész napos program, utazás légkondicionált busszal Alexandriába, fő nevezetességeinek bemutatása belépőkkel, ebéddel. (Egész napos program) Ára 85 EUR/felnőtt; 43 EUR/ 12 év alatti gyermek. / Min. 3 fő /3/2: Kairó városnézés folytatása: Memphis és Sakkara: Egyiptom ókori fővárosa és temetkezési helye. Kb. 3 órás program. Transzferrel, belépőkkel. Ára: 40 EUR/felnőtt és 20 EUR/12 év alatti gyermek.3/3: Kopt negyed és Mohamed Ali mecset- Citadella. Kb. 3 órás program transzferrel, belépőkkel. Ára: 37 EUR/felnőtt és 19 EUR/ 12 év alatti gyermek. / Min. 4 fő/3/4: Esti program: Hang és Fényjátékok a Piramisok lábánál, belépővel (Ez a program a 2. és a 3. nap este is választható, nem ütközik más programmal). Ára: 46 EUR/felnőtt; 23 EUR/ 12 év alatti gyermek.

4. nap
Reggeli után Asszuánba repülnek. Asszuáni program: Asszuáni gát, Nasszer tó, Gránit bánya -a Befejezetlen Obeliszkkel. Ezután elfoglalják a szobákat a hajón és ebéd. Délután 2-től fakultatív program lehetőségek: 1./Philae temploma - Isis templom, ára: 35 EUR/felnőtt és 18 EUR/12év alatti gyermek. 2./ Nubiai falu bemutatása: felukával, tevegeléssel, krokodilnézéssel és igazi nubiai házak és családok bemutatásával, közben a kishajóról látják Aga Khan mauzóleumát, a Botanikus kertet és Elefántin szigetet, ára: 35 EUR/felnőtt és 18 EUR/ 12 év alatti gyermek. Vacsora, szállás a hajón.

5. nap
Szabad program vagy fakultatív program: Kora reggel elutazási lehetőség autóbusszal Abu Simbel-be, ahol II. Ramszesz és feleségének csodálatos szikla templomát keresik fel, ára: 85 EUR/felnőtt; 43 EUR/12 év alatti gyermek.( Min. 3 fő) Dél körül visszaérkezés a hajóra, ebéd és a hajó elindul Kom Ombo felé. Délután kellemes pihenés a hajó úszómedencéjénél és a napozó teraszon. Kora este érkezés Kom Omboba: Szobek és Hareorisz templomhoz. Este vacsora, majd zene, tánc a hajó bárjában.

6. nap
Kora reggel Edfuba érkezés. Horusz templomhoz utaznak konflissal és idegenvezetőjük bemutatja az ókori templomok egyik legszebb, klasszikus példáját. Reggeli, ezután újra pihenés a hajó fedélzetén. Közben esnai zsilipezés és ebéd. Kora este érkezés Luxorba. Vacsora előtt Luxor templomát nézik meg. Vacsora a hajón és zenés program a hajó bárjában.

7. nap
Reggeli után csomagjainkkal elhagyjuk a hajót. Luxor bemutatása következik külön autóbusszal:Királyok völgye, Hatchepsut királynő sziklatemploma, Memnon kolosszusok, Alabástrom műhely és Karnak szentélye. Este vacsora, szállás Luxorban. Felár mellett lehetőség van hosszabbítani Hurghadán a Vörös tenger partján, ebben az esetben délután elutazás Hurghadára, szállás, vacsora Hurghadán.

8. nap
Reggeli és transzfer a repülőtérre, visszautazás Kairóba, majd átszállással Budapestre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:


Külön fizetendő:
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak