Egyiptom, a Nílus ajándéka I. - az első civilizációk nyomában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77313
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:5*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Egyiptom
Város: Alexandria, Asszuán, Edfu, Kairó, Karnak, Királyok-völgye, Kom Ombo, Luxor

Szállás / program részletes leírása



ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. február 13 - 2017. március 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű - befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak.

Az oldalunkon feltűntetett árak 5% kedvezményt tartalmaznak.

1. nap: Kairó
Elutazás menetrend szerinti közvetlen járattal Ferihegyről Kairóba, a muzulmán világ legnépesebb váro­sába. Transzfer az 5 csil­la­gos szállodába (3 éj).

2. nap: Gízai Piramisok, Szfinx, Kairó
Délelőtt a Gízai Piramisok és a Szfinx meg­te­kin­té­se Kairó mellett. Több mint 4000 éve állnak ezek a hatalmas épít­mények itt a sivatag szélén, bámu­latba ejtve minden láto­gatót. Az ókori világ 7 csodája közül mára csak a Gízai Pira­misok maradtak meg. To­vább­uta­zás Kairó köz­pont­jába, vá­ros­né­zés (az Egyip­tomi Múzeum a fel­be­csül­he­tet­len értékű kincse­ivel, a Cita­della és a Mohamed Ali mecset, a Khan el Khalili bazár stb.).

3. nap: Alexandria
Egész napos kirándulás a siva­tagon át Egyiptom második leg­na­gyobb váro­sába, Alexand­riába, mely a Nílus-delta nyugati végében, a Földközi-tenger partján fekszik. Alexand­ria az ókor egyik leg­je­len­tő­sebb városa volt, az Egyip­tomot meghó­dító Nagy Sándor alapí­totta több mint 2300 évvel ezelőtt. Vá­ros­né­zés (kata­kombák, Pompeius oszlopa, Qaitbai-erőd, Montazah Palota stb.), majd szabad program.

4. nap: Asszuán, Philae
Transzfer a kairói repülőtérre, utazás Asszuánba, Egyiptom legdélibb nagyváro­sába. Láto­gatás az Asszuáni-gátnál, a világ egyik leg­na­gyobb vízi­erő­mű­vénél. A gát mögött kelet­kezett Nasszer-tó hossza 500 km. Ezután Philae temp­lo­mait tekintjük meg, melyeket a gát építése miatt Philae szige­téről egy másik szigetre tele­pí­tettek át. A kö­vet­ke­ző prog­ra­munk a régi gránit­bá­nyák, ahonnan a fáraók em­lék­mű­vei­nek kőtömb­jei is szár­maznak. Itt talál­ható az ún. befe­je­zetlen obeliszk, amelyik a maga 35 méteres magas­sá­gával a leg­na­gyobb obeliszk lehe­tett volna. 
Ezt köve­tően transzfer az 5 csil­la­gos hajóhoz, a kabinok elfog­lalása (3 éj). Délután felukkázás a Níluson.

5. nap: Asszuán, Abu Szimbel, nílusi hajóút, Kom Ombo
Délelőtt szabad program, pihenés a hajón, napozás.
Fakultatív program: Kirán­dulás lég­kon­dicio­nált autó­busszal a szudáni határ köze­lébe, Abu Szimbel több mint 3000 éves, sziklába vájt, hatalmas temp­lo­maihoz – UNESCO vi­lág­örök­ség. (Indulás hajnali 4-kor, vissza­ér­ke­zés 13 óra körül.)
A fakultatív program ára :25.800 Ft.
Délután hajózás a Níluson észak felé. Útközben Kom Ombo Ptolemaiosz-kori temp­lo­mának meg­te­kin­té­se.

6. nap: Edfu, nílusi hajóút, Luxor
A Nílus bal partján talál­ható Edfu városa, körül­belül félúton Asszuán és Luxor között. Az itt talál­ható Hórusz-temp­lom a Krisztus előtti I. századra készült el, korának legtel­je­sebb egyip­tomi emléke. Reggel lá­to­ga­tás a temp­lomban, majd tovább­ha­józás. Az egyip­tomi utazás egyik leg­na­gyobb élmé­nye a nílusi hajóút (a part menti, ősi mód­sze­rekkel művelt földek a szub­tró­pusi növény­zettel és a földeken dolgozó embe­rekkel, a sivatagi tájak, a falvak, ahol megállt az idő stb.).

7. nap: Luxor, Karnak, Királyok völgye
Luxor helyén állott valaha Egyiptom hatalmas fővá­rosa, a „százkapus" Théba. Ért­hető, hogy az itteni műem­lékek a leg­je­len­tő­sebbek és leg­ér­té­ke­sebbek. Délelőtt ba­ran­go­lás a Nílus bal oldalán, a halottak váro­sában. Séta a Királyok völgyében a fára­ósí­rokhoz, majd a Memnon-kolosszusok és Hatsepszut királynő le­nyű­gö­ző környe­zetben fekvő halotti temp­lomának meg­te­kin­té­se. Délután a Nílus jobb partján lévő Luxori temp­lom, majd a Luxor mellett talál­ható mo­nu­men­tá­lis Karnaki temp­lom meglá­to­ga­tása.
Transzfer a luxori repülő­térre, utazás Kairóba, transzfer az 5 csil­la­gos szállodába (1 éj).

8. nap: Kairó
Transzfer a kairói repülő­térre, elutazás Feri­hegyre menet­rend szerinti közvetlen járattal.

Figyelem! Az egyiptomi viszonyok miatt néha elő­fordul, hogy a belső repülő­járatok, illetve a hajó indu­lása változik, ilyenkor a prog­ramok sorrendje is módo­sulhat. Ez egy meg­le­he­tő­sen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a preci­zi­tá­sukról híresek. Számít­sanak arra is, hogy a szállodák kate­go­ri­zá­lása nem feltét­lenül azonos az euró­paival. 
Az Egypt Air járat­szer­ve­zése miatt a belső járatok gyakran kora reggel vagy késő este közlekednek.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
-
a repülőjegyeket (beleértve a belső járatokat is),
- a helyi autó­bu­szos közlekedést és a nílusi hajózást,
- a 7 éjszakai szállást félpanzióval,  illetve a hajón teljes ellátással,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat belépődíjakkal,
- az iroda idegenvezetőjét a budapesti indu­lástól a budapesti érkezésig és a helyi ide­gen­ve­ze­té­seket.

Figyelem: Az utazás során az iroda jól felkészült idegenvezetője kalauzolja a csoportot, emellett egy helyi idegenvezető is végig jelen van. Tapasztalataink szerint az egyiptomi kör­uta­zá­sok sikeres lebonyolításához mind­ket­tő­jük munkájára nagy szükség van.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- repülőtéri illeték,
- vízum díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- baksis: a helyszínen összesen kb. 35 dollár borravalót illik adni. A helyi szolgáltatók ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik.

A reptéri illeték 2016 januárjában kb. 59.400,- Ft, de ez az összeg az indulásig vál­toz­hat.

Útlevél: Felhívjuk figyelmüket, hogy az út­le­vél­nek a hazaérkezés napjától számítva még leg­alább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Kairó – Asszuán és a Luxor – Kairó – Bu­da­pest út­vo­na­lon. Asszuántól Luxorig 5 csil­la­gos hajóval, egyébként pedig lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Szállás:3 éj­sza­ka Kairóban 5 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 3 éj­sza­ka egy 5 csil­la­gos nílusi hajón, 1 éj­sza­ka Luxorban 5 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, két­ágyas, für­dő­szo­bás szo­bák­ban.

Ellátás:Félpanzió a szál­lo­dák­ban (reggeli, vacsora), teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora).

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak